Urzadzenia chlodnicze

Urzadzenia chłodnicze

W zakresie urządzeń chłodniczych wyróżnia się zarówno chłodzące, jak i mroźnicze sprzęty. Są one podzielone w zależności od tego, jakie temperatury panują w ich wnętrzach. I tak urządzenia chłodnicze obejmują przedział temperaturowy między zero a piętnaście stopni na plusie, z kolei mroźnicze oczywiście mrożą czyli pracują na minusowych temperaturach wynoszących między minus czternaście do minus dwadzieścia parę stopni.

Dzięki temu nie tylko zapewnione są odpowiednie standardy sanepidowskie, ale żywność może przetrwać niezależnie od warunków panujących na zewnątrz, będąc zdatną do spożycia oraz świeżą i zachowującą swoje naturalne, pierwotne walory odżywcze oraz smak i zapach. Tego rodzaju asortyment jest niezbędny zwłaszcza w lokalach gastronomicznych takich jak stołówki, bary, restauracje, kantyny, jadłodajnie. Do tego dochodzą również sklepy, gdzie dystrybucja produktów spożywczych nie byłaby bez tego typu urządzeń możliwa.

Artykuł napisany przez: